Locaties

Gran Canaria ademt een sfeer die bezinning en beweging stimuleert, in leiderschapsontwikkeling en als speciale fietsbelevenis.

Misschien denk je bij Gran Canaria in eerste instantie slechts aan zon, zee en vakantie? Toch herbergt het eiland diverse geheimen. Zo tref je qua natuur en vegetatie op een eiland ter grootte van de provincie Utrecht alle microklimaten van de wereld aan. En qua innovatieve broedplaats herbergt Gran Canaria een onverwachte uitwisseling van meerdere continenten (Europa, Afrika, Amerika en Azië), die vreedzaam samenleven en co-creëren. Het kan ook haast geen toeval zijn, dat Columbus op zijn ontdekkingstocht naar Amerika in 1492 als tussenstop Las Palmas aandeed, de hoofdstad van Gran Canaria. Tegenwoordig profileert Las Palmas zich als ideaal vestigingsklimaat voor ‘nomad & remote working’. Voor innovatieve bedrijfsconcepten ‘The Future of Work’. Tijd en plaats onafhankelijk digitaal werken, met een zonnige en stressvrije kwaliteit van leven.

Het eiland is door wetenschappers uitgeroepen tot ‘Best Climate of the World’. Het hele jaar door aangename temperaturen tussen de 20 en 30 graden, 360 dagen zon en nagenoeg geen regen. Najaar, winter en voorjaar fietsen in korte broek op uitstekende wegen, weinig verkeer, vlakke dalen, glooiende kustroutes of uitdagende beklimmingen tot 1.949 meter hoogte: ‘Cycling Paradise’.

De leergang Koersverleggend Leiderschap is voor de deelnemers een verdiepingstocht op het gebied van organisatie- en leiderschapsontwikkeling. De veelzijdige gezichten van Gran Canaria worden tijdens de leergang benut om die verdiepingstocht van extra betekenis te voorzien.

Bohemias Suites

Bohemias Suites

Bohemias Suites is een kenmerkende startlocatie van de leergang.
De bohemian leefstijl herbergt wellicht interessante leiderschapselementen: leven vanuit echte aandacht, leren van de wetmatigheden van de natuur, staan voor je (leiderschaps)idealen, als in een dans de beste versie van jezelf leven, met een ontspannen glimlach leiden naar je dromen.

Openluchtmuseum Mundo Aborigen

In een decor van ongekende schoonheid bevindt zich el Mundo Aborigen. Met paradoxale uitzichten over de vallei (barranco) van Fataga, de zee, de duinen van Maspalomas en de toeristische drukte. Het openluchtmuseum is een reconstructie van een oud Canarisch dorp, waar veel professionele ambachten zijn terug te vinden. Wat kunnen we als digitale nomaden leren van klassieke ambachtswerkers?
El Mundo Aborigen
El Mundo Aborigen

Meloneras

Het uitgestrekte duin- en strandgebied bij Meloneras is een beschermd natuurpark. Voor de kust van Gran Canaria ligt een langgerekt koraalrif, dat door toenemende stroming en golfslag de prachtige duinen van Maspalomas heeft gevormd. Vanaf het strand van Meloneras is ook de hoogste berg van Spanje te zien, El Teide (3.718 meter) op het buureiland Tenerife. El Teide is in wielerkringen befaamd. Ieder jaar bereiden veel wielren professionals zich daar op eenzame hoogte (2.400 meter) voor op de Tour de France.

Openluchtmuseum Mundo Aborigen

In een decor van ongekende schoonheid met uitzicht over de Barranco de Fataga, de grootste en indrukwekkendste vallei op het eiland, bevindt zich el Mundo Aborigen. Een reconstructie van een oud Canarisch dorp, dat geheel is gewijd aan de manier van leven van de oorspronkelijke eilandbewoners.
El Mundo Aborigen

Monte Cristo

Monte Cristo is één van de best bewaarde geheimen van Gran Canaria. Dagelijks fietsen er honderden wielertoeristen langs, weinigen weten dat de bergvallei de botanische tuin en sculpturenpark van Monte Cristo herbergt. De eigenaren hadden een succesvolle bloemisterij in Parijs, maar kozen een andere kwaliteit van leven. Een rondgang door het labyrint van de tuinen is een ware ontdekkingstocht. De planten en sculpturen laten veel wereldse indrukken zien.
Monte Cristo
Soria

Soria

Waar voor veel Nederlanders Alpe d’Huez het fietsmekka is, de Mont Ventoux dat is voor Belgen, zo is Soria dat voor Gran Canaria. Een aanloop met Spaans vals plat sust je in slaap. Fabian Cancellara bereidde daar zijn Olympisch tijdritgoud voor. Vervolgens gaat de weg draaiend steeds steiler omhoog. De Emmapyramide bij de Nederlandse Posbank heeft 2 haarspeldbochten, Soria heeft tientallen haarspelbochten. Dat vraagt om doseren, hanteren van ego en grenzen respecteren. Op de top bij Casa Fernando staat heerlijke huisgemaakte papayasap klaar.

Soria

Waar voor veel Nederlanders Alpe d’Huez het fietsmekka is, de Mont Ventoux dat is voor Belgen, zo is Soria dat voor Gran Canaria. Een aanloop met Spaans vals plat sust je in slaap. Fabian Cancellara bereidde daar zijn Olympisch tijdritgoud voor. Vervolgens gaat de weg draaiend steeds steiler omhoog. De Emmapyramide bij de Nederlandse Posbank heeft 2 haarspeldbochten, Soria heeft tientallen haardspelbochten. Dat vraagt om doseren, hanteren van ego en grenzen respecteren. Op de top bij Casa Fernando staat heerlijke huisgemaakte papayasap klaar.
Soria

Agüimes

Op 270 meter hoogte ligt het voormalige kloosterdorp Agüimes. Een nog vrij onontdekt plaatsje, terwijl het onder de Canarios en kenners toch echt een van de mooiste bestemmingen van Gran Canaria wordt genoemd. De kloosterkunst van starten, én kunnen stoppen, is nog alom voelbaar. De koffie wordt genuttigd op het terras van café ‘El Populacho’. Qua leiderschap ook een naam die uitnodigt tot dialoog. Disruptief leiderschap geeft immers ogenschijnlijk niet altijd de populariteitsprijs….?
Agüimes
Eco Tara

Eco Tara

In de ‘vallei van de duizend palmen’ bevindt zich de ecologische retreat Eco Tara. Tara wordt gelinkt aan de natuur, vruchtbaarheid en gezondheid. Drie elementen die de manier van leven en de visie van Eco Tara beïnvloeden. De eigenaressen richten zich op persoonlijke groei van hun gasten, niet op sec groei van hun businessmodel. In hun filosofie is ‘klein het nieuwe groot’.

Eco Tara

In de “Vallei van de duizend Palmen” bevindt zich de retreat Eco Tara. Tara wordt gelinkt aan de natuur, vruchtbaarheid en gezondheid. Drie elementen die de manier van leven en de visie van Eco Tara beïnvloeden. De eigenaressen richten zich op persoonlijke groei van hun gasten, niet op sec groei van hun businessmodel. In hun filosofie is ‘klein het nieuwe groot’.
Eco Tara

Pico de las Nieves

Op de laatste dag van de leergang ontwerpen de deelnemers in co-creatie de Koninginnen fietsetappe. Ze spelen met de R’en van leiderschap: richting, ruimte, resultaat en rekenschap. Worden grenzen verlegd met de beklimming van het hoogste punt van het eiland, Pico de las Nieves (1.949 meter)? Of worden grenzen juist gerespecteerd? Bovenop de Pico de las Nieves zijn de uitzichten adembenemend, maar halverwege zijn de uitzichten ook prachtig.
Pico de las Nieves
Puerto de Mogan

Puerto Mogan

Puerto Mogan wordt wel het ‘kleine Venetië’ van Gran Canaria genoemd. Het eens zo lieflijke vissersdorp heeft zijn oorspronkelijke charme weten te behouden. En dat in een kuststrook met de meeste zonuren ter wereld, een kuststrook die haast mooi is qua lelijkheid door alle massahotels en appartementen. Een plek om het schepnet op te halen, wat is ieders oogst van de leergang rondom organisatie- en leiderschapsontwikkeling en hoe houd je die oogst vanuit schatplichtigheid levend.

Puerto Mogan

Puerto Mogan wordt wel het ‘kleine Venetië’ van Gran Canaria genoemd. Het eens zo lieflijke vissersdorp heeft zijn oorspronkelijke charme weten te behouden. En dat in een kuststrook met de meeste zonuren ter wereld, een kuststrook die haast mooi is qua lelijkheid door alle massahotels en appartementen. Een plek om het schepnet op te halen, wat is ieders oogst van de leergang rondom organisatie- en leiderschapsontwikkeling en hoe houdt je die oogst vanuit schatplichtigheid levend.
Puerto de Mogan