Docenten en moderator

Freek Peters

Freek Peters

Freek Peters heeft een veelzijdige blik als organisatiepsycholoog, bestuursadviseur en hoogleraar Contextueel Leiderschap aan de Universiteit van Tilburg. Bovendien heeft Freek jarenlange ervaring rondom de match en mismatch van leiders en organisaties. Gedurende de leergang neemt Freek de deelnemers mee in de natuurlijke levensfasen van organisaties en ‘Next Generation’ leiderschap. Wat zijn in een complexe wereld de cruciale leiderschapskwaliteiten naar de toekomst?

Mareille Labohm

Mareille Labohm

‘Bewegend actrice’ Mareille Labohm speelde in diverse tv-series, films en theaterproducties. Mareille gaat met de deelnemers op zoek naar ieders unieke leiderschapsprofiel aan de hand van de 4 elementen Vuur, Water, Lucht en Aarde. Hoe benut ik mijn zonzijden en hanteer ik mijn schaduwzijden, en hoe kan ik als een spreekwoordelijke diskjockey mijn mengpaneel nog breder etaleren? En wat betekent dat voor verbindend leiderschap en de communicatie met anderen?

Fernando Saenz

Fernando Saenz

Als professor aan de Universiteit van Las Palmas neemt Fernando Saenz de deelnemers mee in de betekenis van disruptie, innovatie en business- en organisatieontwikkeling. Bovendien is Fernando co-auteur van de bestseller ‘Business Model You’ (afgeleid van het Business Model Canvas). Hij vertaalt deze invalshoeken met de deelnemers naar ieders persoonlijke routekaart en kompas in een Business Model You.

Libby Hargreaves

Libby Hargreaves

De Engelse Libby Hargreaves is een yogalerares met beiden voeten op de aarde (vaak het strand). Begin 2000 vond yoga haar, een sleutelverhaal in haar persoonlijke leven. Libby heeft een prachtige yogastudio in de Canarische hoofdstad Las Palmas. Libby spreekt de talen van yoga en leiderschap, en combineert dat met een glimlach in yoga voor ‘kantoorwerkers’. Ze reikt yoga aan als speelse en praktische bron om leiders en hum omgeving te laten schitteren als ‘highly effective people’.

Stefan Bolt

Stefan Bolt

Stefan Bolt is strategie en implementatie specialist rondom innovatieve en marketing van businessmodellen. Stefan verwierf met zijn poëtische wielren teksten bekendheid als host van de podcast ‘Live Slow, Ride Fast’ (samen met Laurens ten Dam). De titel van de podcast (‘lummelen loont) is ook zo toepasselijk voor leiders in een wereld van voortdurende impulsen en altijd openstaande gaspedaal.

Rozemarijn Dols

Rozemarijn Dols

Rozemarijn Dols is sociaal psychologe en richt zich op leiderschapsontwikkeling vanuit ‘moviecoaching’.

Filmfragmenten geven op indringende wijze inzicht in de psychologie van leiderschap. Aan de hand van filmfragmenten verkent Rozemarijn Dols de zon- en schaduwzijden van leiderschap en het laten schitteren van ware talenten.

Paul Kloosterboer

Paul Kloosterboer

Paul Kloosterboer is adviseur en leiderschapscoach en wordt gedreven door het motto van Einstein ‘te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid’. Als reflective practitioner staat Paul met beide voeten in de werkpraktijk, daarnaast is hij lid van de Wetenschappelijke Raad van de Orde van Organisatie Adviseurs. Hij is gefascineerd door het vernieuwen met professionals en publiceerde daarover met titels als ‘andersom interveniëren bij weerstand’ en leidinggeven aan verandering, ertegenin of ertegenaan’. Vraagstukken ziet Paul als patronen in denken en doen. Zulke patronen met professionals voor hun organisatie onderkennen, doorgronden en waardevoller maken is zijn professie.

Jade Valero

Jade Valero

De Baskische en Canarische Jade Valero koos er al op jonge leeftijd voor haar leven te leiden vanuit ont-wikkelende yoga waarden. Waarden die voor leiders ook betekenisvol zijn, zoals bewustheid in het moment, waarderen van de eenvoud, een open blik en verbinden zonder vooringenomen oordelen. Bovendien weet Jade als osteopate veel over heldere voeding en hoe organen, het lijf en de geest te vitaliseren. Een ont-moeting met Jade biedt inspiratie voor leiders en doet fietsers op de pedalen dansen.

Bart Bonne

Bart Bonne

De uit België afkomstige Bart Bonne is een fenomeen als ‘flandrien’ en ‘happy biker’. Bart fietst jaarlijks 21.000 km en meer dan 300.000 hoogtemeters. Hij laat ieder jaar honderden wielerliefhebbers het fietsparadijs Gran Canaria ervaren en geeft ze tips rondom fietspositie, training, voeding, klim- en daaltechniek. Fietsen met Bart betekent ‘the perfect ride’. In de ogen van Bart heeft leiderschap op de fiets veel overeenkomsten met leiderschap in organisaties, de kunst van verbinden is cruciaal. Met de deelnemers aan de leergang beproeft hij de leiderschaps- en fietskunst van samenwerken, doseren, rust, pieken en hanteren van ‘ego’.

Nati Vera Melian

Nati Vera Melian

Actrice Nati Vera Melian is verbonden aan de gerenommeerde Canarische toneelschool Escuela de Actores de Arte Dramatico in Las Palmas. Zij verzorgt een leiderschapsatelier rondom ‘stem- en lichaamsgebruik’. Wat kunnen leiders leren vanuit het theater? Om op en naast het podium te regisseren, te presenteren, te improviseren en te boeien. En het overbrengen van aanstekelijke energie.

Bart Voskamp

Bart Voskamp

Bart Voskamp was 12 jaar beroepswielrenner en reed voor de ploegen van TVM, Bankgiroloterij, Skil en voor het Italiaanse Polti. Bart was geruime tijd de meesterknecht van Jeroen Blijlevens, de veel winnende sprinter. Bart was een intelligente meesterknecht, die ook zijn dagen voor eigen succes wist uit te kiezen. Zo won hij 2 etappes in de Vuelta d’España en 1 etappe in de Ronde van Frankrijk. Bart kent de kunde van ‘dienend leiderschap’ en op het passende moment zelf pieken. Een gevleugelde uitspraak van Bart is “waar ego’s groeien, stoppen leiders en teams met bloeien”.

Dafne Martínez

Dafne Martínez

Dafne Martínez komt uit een multicultureel gezin met Oostenrijkse, Syrische en Canarische genen en studeerde klinische psychologie. Als adviseur en trainer werkt ze in Spanje en Engeland op het gebied van empowerment voor organisaties, teams en individuen. En dat in organisaties waar vluchtigheid, uitgeblustheid en verwaarlozing vaak op de loer liggen. Dafne laat de deelnemers via innovatieve technieken ontdekken, hoe leiders hun volledige potentieel kunnen etaleren, en medewerkers kunnen inspireren en laten schitteren.

Dirk van Raalte

Dirk van Raalte

MODERATOR

De Koersverleggende Leergang is ontwikkeld door Dirk van Raalte. Hij begeleidt met veel plezier de leergang als moderator, zowel tijdens de fietsetappes als de leiderschapsmasterclasses. Gedurende de leergang vindt hij het ook leuk om met deelnemers op andere ontspannende momenten stil te staan bij hun specifieke koersverleggende leiderschapsvraagstukken. Dirk is beschikbaar voor leiders als klankbord, denktank, persoonlijk venster en spiegel, spookrijder en nar, vanuit een voortdurende dans rondom zakelijkheid en ziel. Dirk werkt vanuit z’n persoonlijke bestemming en onderneming als ‘koersmotivator’ voor en met leiders, vaak in samenhang met strategie- en organisatieontwikkeling.

Mieke van der Loo

Mieke van der Loo

Locatie management op Gran Canaria

Mieke van der Loo is oorspronkelijk afkomstig uit Asten. Ze studeerde in Eindhoven sociale dienstverlening. Vervolgens werkte Mieke in Nederland, maar ze voelde dat dat niet haar echte bestemming was. In 1988 vertrok ze als jonge vrouw avontuurlijk naar Gran Canaria en ging daar werken als hostess. Mieke maakte er carrière en gaf er leiding aan het team van Tui Nederland, en vervolgens aan het kantoor van Jumbotours. Daardoor is ze zeer bekend met de zakelijke rituelen op Gran Canaria, locaties, vervoer en culinaire gewoonten.

Amanda Beute

Amanda Beute

Leergang management vanuit Gran Canaria

Amanda ondersteunt de leergang op het eiland van de eeuwige lente. Ze is oorspronkelijk afkomstig uit Wapenveld en studeerde journalistiek in Zwolle, communicatiewetenschappen in Nijmegen en liep stage bij onder andere KLM. Haar leven veranderde in 1993 tijdens een duikvakantie op Gran Canaria. De liefde verbond haar blijvend aan het eiland. Amanda werkt al 17 jaar bij Anfi del Mar Resort bij de afdeling ‘customer services’. Anfi del Mar kreeg in wielerkringen bekendheid als persoonlijk sponsor van Alberto Contador en bood hem en zijn steam jaarlijks een aantal maal onderkomen voor trainingskampen. Amanda is sportief en doet regelmatig mee aan de trimloopevenementen op het eiland. Gastvrijheid loopt door Amanda’s aderen en ze spreekt alle talen vloeiend.

Julia Donkers

Julia Donkers

Soigneur van het koersverleggende peloton

Julia Donkers ondersteunt de leergang vanuit Nederland. Haar tweede natuur is initiëren, organiseren en regelen. Als soigneur van het koersverleggende peloton zet ze deze talenten graag en gemakkelijk in. Julia werkte ruim 20 jaar met passie en plezier in het bank- en verzekeringswezen. En toch had ze de moed een koersverlegging naar nieuwe bestemmingen in te zetten. Met 8 bar in de fietsbanden en wandelschoenen als kompas is ze dat avontuur aangegaan.

Yvonne Tamminga

Yvonne Tamminga

Leergang management vanuit Nederland

Yvonne Tamminga ondersteunt de leergang vanuit Nederland. Yvonne heeft een grote passie voor sport en heeft van haar passie haar professie gemaakt. Yvonne is in 2013 haar eigen onderneming SportYv management & advies gestart. Het bureau is gespecialiseerd in de organisatie van grootschalige sportevenementen in Nederland, en deze leiderschapsleergang in Gran Canaria. Sportyv heeft in de afgelopen jaren bijgedragen aan de succesvolle organisatie van onder andere de EK atletiek Amsterdam, het EK vrouwenvoetbal, de WK inline & freestyleskaten en de World Cups zwemmen. Yvonne is een bewegende leider en wordt gedreven door nieuwsgierigheid en co-creatie met ondernemende practitioners.

Dirk van Raalte

MODERATOR

Dirk van RaalteMet veel plezier begeleidt Dirk van Raalte de leergang als moderator tijdens de leiderschapssessies en fietsetappes. Dirk was lang werkzaam voor de grote Nederlandse adviesbureaus, en koos er vervolgens voor om zich als zelfstandig adviseur geheel te richten op de professionele diepte van het advies- en leiderschapsambacht.

Dirk is voor leiders beschikbaar als koersmotivator, klankbord, venster en spiegel, spookrijder en nar. Vanuit een voortdurende dans rondom strategie, verandering en leiderschap. Toen Dirk voor het eerste fietste op Gran Canaria waande hij zich in het paradijs, een gevoel dat hij met een glimlach nog iedere fietsdag heeft op Gran Canaria.

De ‘Canarios’ leerden Dirk het gehaaste Nederlandse leven te vertragen en te verdiepen. Om vanuit echte aandacht het verschil in een belevenis- en duurzame deeleconomie te maken. In de winter leeft Dirk op gevorderde leeftijd alsnog zijn jongens- en wielerdromen tijdens Canarische trainingen met overwinterende wielerprofs. Daarnaast ontvangt Dirk regelmatig Nederlandse opdrachtgevers op Gran Canaria, die hem verrasten met de suggestie om zijn professie (leiderschaps- en organisatieontwikkeling) en passie (fietsen) vanuit het Canarische dagritme te gaan delen.

Vanuit die suggestie ontwikkelde Dirk de leergang Koersverleggend Leiderschap. Voor de deelnemers is Dirk beschikbaar om te velosoferen over hun thema’s en dillema’s op het gebied van leiderschap- en organisatieontwikkeling. En om deelnemers te motiveren te (durven) dromen over hun mooiste professionele koers, en die ook gepassioneerd na te leven. Vanuit professie en passie zijn dromen geen bedrog.

Mieke van der Loo

Locatie management op Gran Canaria

Mieke van der Loo is oorspronkelijk afkomstig uit Asten. Ze studeerde in Eindhoven sociale dienstverlening. Vervolgens werkte Mieke in Nederland, maar ze voelde dat dat niet haar echte bestemming was. In 1988 vertrok ze als jonge vrouw avontuurlijk naar Gran Canaria en ging daar werken als hostess. Mieke maakte er carrière en gaf er leiding aan het team van Tui Nederland, en vervolgens aan het kantoor van Jumbotours. Daardoor is ze zeer bekend met de zakelijke rituelen op Gran Canaria, locaties, vervoer en culinaire gewoonten.

Amanda Beute

Locatie management op Gran Canaria

Amanda Beute verzorgt op Gran Canaria het locatie management gedurende de leergang. Amanda is oorspronkelijk afkomstig uit Wapenveld en studeerde journalistiek en communicatiewetenschappen. Haar leven veranderde in 1993 tijdens een duikvakantie op Gran Canaria. De liefde verbond haar blijvend aan het paradijselijke eiland. Amanda werkt al 17 jaar bij Hotel Anfi del Mar. Dit hotel kreeg in wielerkringen bekendheid als persoonlijk sponsor van Alberto Contador en bood hem en zijn team (o.a. Basso, Sastre, Sagan, Cancellara) onderkomen voor winterse trainingskampen. Amanda is sportief en doet regelmatig mee aan de trimloopevenementen op het eiland. Gastvrijheid stroomt door Amanda’s aderen en ze is een meertalig multitalent.

Julia Donkers

Soigneur van het koersverleggende peloton

Julia Donkers ondersteunt de leergang vanuit Nederland. Haar tweede natuur is initiëren, organiseren en regelen. Als soigneur van het koersverleggende peloton zet ze deze talenten graag en gemakkelijk in. Julia werkte ruim 20 jaar met passie en plezier in het bank- en verzekeringswezen. En toch had ze de moed een koersverlegging naar nieuwe bestemmingen in te zetten. Met 8 bar in de fietsbanden en wandelschoenen als kompas is ze dat avontuur aangegaan.

Yvonne Tamminga

Leergang management vanuit Nederland

Yvonne Tamminga ondersteunt de leergang vanuit Nederland. Yvonne heeft een grote passie voor sport en heeft van haar passie haar professie gemaakt. Yvonne is in 2013 haar eigen onderneming SportYv management & advies gestart. Het bureau is gespecialiseerd in de organisatie van grootschalige sportevenementen in Nederland, en deze leiderschapsleergang in Gran Canaria. Sportyv heeft in de afgelopen jaren bijgedragen aan de succesvolle organisatie van onder andere de EK atletiek Amsterdam, het EK vrouwenvoetbal, de WK inline & freestyleskaten en de World Cups zwemmen. Yvonne is een bewegende leider en wordt gedreven door nieuwsgierigheid en co-creatie met ondernemende practitioners.