Docenten en moderator

Freek Peters

Freek Peters

Freek Peters heeft een veelzijdige blik als organisatiepsycholoog, bestuursadviseur en hoogleraar Contextueel Leiderschap aan de Universiteit van Tilburg. Bovendien heeft Freek jarenlange ervaring rondom de match en mismatch van leiders en organisaties. Gedurende de leergang neemt Freek de deelnemers mee in de natuurlijke levensfasen van organisaties en ‘Next Generation’ leiderschap. Wat zijn in een complexe wereld de cruciale leiderschapskwaliteiten naar de toekomst?
Mareille Labohm

Mareille Labohm

‘Bewegend actrice’ Mareille Labohm speelde in diverse tv-series, films en theaterproducties. Mareille gaat met de deelnemers op zoek naar ieders unieke leiderschapsprofiel aan de hand van de 4 elementen Vuur, Water, Lucht en Aarde. Hoe benut ik mijn zonzijden en hanteer ik mijn schaduwzijden, en hoe kan ik als een spreekwoordelijke diskjockey mijn mengpaneel nog breder etaleren? En wat betekent dat voor verbindend leiderschap en de communicatie met anderen?
Fernando Saenz

Fernando Saenz

Als professor aan de Universiteit van Las Palmas neemt Fernando Saenz de deelnemers mee in de betekenis van disruptie, innovatie en business- en organisatieontwikkeling. Bovendien is Fernando co-auteur van de bestseller ‘Business Model You’ (afgeleid van het Business Model Canvas). Hij vertaalt deze invalshoeken met de deelnemers naar ieders persoonlijke routekaart en kompas in een Business Model You.
Nati Vera Melian

Nati Vera Melian

Actrice Nati Vera Melian is verbonden aan de gerenommeerde Canarische toneelschool Escuela de Actores de Arte Dramatico in Las Palmas. Zij verzorgt een leiderschapsatelier rondom ‘stem- en lichaamsgebruik’. Wat kunnen leiders leren vanuit het theater? Om op en naast het podium te regisseren, te presenteren, te improviseren en te boeien. En het overbrengen van aanstekelijke energie.
Rozemarijn Dols

Rozemarijn Dols

Rozemarijn Dols is sociaal psychologe en richt zich op leiderschapsontwikkeling vanuit ‘moviecoaching’.

Filmfragmenten geven op indringende wijze inzicht in de psychologie van leiderschap. Aan de hand van filmfragmenten verkent Rozemarijn Dols de zon- en schaduwzijden van leiderschap en het laten schitteren van ware talenten.

Paul Kloosterboer

Paul Kloosterboer

Paul Kloosterboer is adviseur en leiderschapscoach en wordt gedreven door het motto van Einstein ‘te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid’. Als reflective practitioner staat Paul met beide voeten in de werkpraktijk, daarnaast is hij lid van de Wetenschappelijke Raad van de Orde van Organisatie Adviseurs. Hij is gefascineerd door het vernieuwen met professionals en publiceerde daarover met titels als ‘andersom interveniëren bij weerstand’ en leidinggeven aan verandering, ertegenin of ertegenaan’. Vraagstukken ziet Paul als patronen in denken en doen. Zulke patronen met professionals voor hun organisatie onderkennen, doorgronden en waardevoller maken is zijn professie.
Dafne Martínez

Dafne Martínez

Dafne Martínez komt uit een multicultureel gezin met Oostenrijkse, Syrische en Canarische genen en studeerde klinische psychologie. Als adviseur en trainer werkt ze in Spanje en Engeland op het gebied van empowerment voor organisaties, teams en individuen. En dat in organisaties waar vluchtigheid, uitgeblustheid en verwaarlozing vaak op de loer liggen. Dafne laat de deelnemers via innovatieve technieken ontdekken, hoe leiders hun volledige potentieel kunnen etaleren, en medewerkers kunnen inspireren en laten schitteren.
Bowine Wijffels

Bowine Wijffels

Bowine Wijffels is van oorsprong docente biologie. Vanuit haar achtergrond is natuur daarbij altijd de inspiratiebron en kijkbril. In haar professie onderzoekt Bowine de patronen en principes, die van waarde kunnen zijn voor organisatie- en leiderschapsontwikkeling in  disruptieve tijden. Deze zoektocht resulteerde in verschillende boeken, waaronder ‘10 perspectieven vanuit de natuur’ en ‘Weer Floreren’. In deze boeken neemt zij de lezers mee op een ontdekkingsreis vol verassende lessen rondom  paddenstoelen, eenden, paarden, mieren en korstmossen voor hedendaags functioneren en acteren.
Alice Kroeze

Alice Kroeze

Alice Kroeze is oprichtster van de DNA company en schrijfster van het boek ‘Leef je DNA’. Wat is het geheim achter succesvolle leiders en organisaties? Onder andere het volgen van je specifieke bestemming. Dat gaat met pieken en dalen, voor jezelf, en voor je team of organisatie. En hoe lastig soms ook, dat is goed nieuws! Want juist in de dalen liggen de grootste schatten verborgen voor jouzelf, je team en je organisatie. Alice Kroeze neemt je mee om de sleutels in het  creëren van succes te doorgronden, en deze vaardigheid met lef te beproeven, te delen en te vermenigvuldigen.
Lucia Matovelle

Lucia Matovelle

Onze yogadocente is Lucia Matovelle. Een meerzijdige vrouw met een Duitse moeder en Galicische vader. In haar levensreis bezocht Lucia wereldwijd diverse yogascholen, eerst onzeker, wat zou yoga haar brengen? Ze merkte dat yoga haar balans gaf. Lucia volgde yoga opleidingen in Singapore en Bali bij onder andere yogaleraren uit India. Lucia neemt ons mee in een ontdekkingsreis van Hatha yoga. Hatha yoga richt zich op fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van leven en leiderschap. Om los te komen van dagelijkse prikkels en gejaagdheid, bewustzijn bij jezelf en heldere  aandacht in het moment te creëren. En van daaruit op de bepalende momenten (extra) inspiratie aan anderen vorm te kunnen geven. Niet zweverig, gewoon met de voetjes op het strand. Lucia legt bovendien een verbinding met de Tao van Leiderschap.
Thirza van de Hoef

Thirza van de Hoef

Leiderschapscoach en yoga docente Thirza van de Hoef laat je ervaren hoe je juist in disruptieve tijden echt in contact met jezelf, je medewerkers en je omgeving blijft. En weet je zo om juist in woelige tijden het cruciale verschil te maken. Thirza is veel gevraagd leiderschapscoach binnen- en buitenland. Daarnaast staat zij regelmatig in bladen als  Yogamagazine en Happinez, en geeft ze les op de bekende landelijke festivals. Alles met de voetjes op de vloeren, want bewuste leiders zweven niet.

Bart Bonne

Bart Bonne

De uit België afkomstige Bart Bonne is een fenomeen als ‘flandrien’ en ‘happy biker’. Bart fietst jaarlijks 21.000 km en meer dan 300.000 hoogtemeters. Hij laat ieder jaar honderden wielerliefhebbers het fietsparadijs Gran Canaria ervaren en geeft ze tips rondom fietspositie, training, voeding, klim- en daaltechniek. Fietsen met Bart betekent ‘the perfect ride’. In de ogen van Bart heeft leiderschap op de fiets veel overeenkomsten met leiderschap in organisaties, de kunst van verbinden is cruciaal. Met de deelnemers aan de leergang beproeft hij de leiderschaps- en fietskunst van samenwerken, doseren, rust, pieken en hanteren van ‘ego’.
Ewa & Constantin Bartels

Ewa & Constantin Bartels

Fietsen met een glimlach, en iedere dag weer verwonderen over de veelzijdigheid en schoonheid van de Canarische natuur. Dat siert onze fietsgidsen Ewa & Constantin Bartels. Hun paden kruisten letterlijk op de fiets tijdens hun eerste verblijf op Gran Canaria. De liefde voor Gran Canaria en elkaar waren voorbestemd. Ze zijn oorspronkelijk van Poolse en Ierse komaf. Ewa & Constantin zijn plantaardige fietsers, met een passie voor natuur, avontuur en voedingsrijk voedsel. Hun fietsorganisatie VeloVegano biedt volledig gepersonaliseerde racefiets tours aan.

En bovendien zijn ze kenners van graveltours op Gran Canaria, ze laten je graag de geheimen van het eiland zien. Constantin won een paar maal de befaamde race naar de Pico de las Nieves (hoogste punt van Gran Canaria), maar danst minstens zo graag met alle niveaus van fietsers. En Ewa’s winterse aantal km’s, herstelvermogen en blijvende glimlach staan symbool voor hun persoonlijkheid en levensstijl.